Ciorba de varza dulce cu perisoare din carne de pui

de Panacris in Ciorbe, 28 Oct 2012 | 6215 vizualizari

 

O alta ciorba specifica zonei in care am crescut;)

 

INGREDIENTE

  • varza dulce 1 bucata medie,
  • morcovi 2 bucati,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • pastarnac 1 bucata,
  • patrunjel radacina 1 bucata,
  • telina 1/2 bucata,
  • gulie 1/2 bucata,
  • carne de pui tocata 200 g,
  • ou 1 bucata,
  • orez 3 linguri,
  • faina alba de garu 2 linguri,
  • frunze de patrunjel proaspat,
  • frunze de leustean propaspat,
  • foaie de dafin,
  • boia de ardei dulce,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza dulce cu perisoare din carne de pui:

Se curata zarzavaturile, se taie marunt si se pun la calit in putin ulei si apa. Intre timp se taie varza fideluta, adaugandu-se peste amestecul de zarzavat. Se asezoneaza de sare, piper, boia, frunze de dafin si leustean, lasandu-se la fiert cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit.

Intre timp carnea tocata de pui se amesteca cu oul, faina, orezul, putina sare si piper. Se pun galuste cu lingurita, in ciorba clocotinda, lasandu-se la fiert, neacoperit cca. 20 de minute la foc mediu.

Se serveste fierbinte, presarat cu verdeata, cu adaos de smantana sau ardei iute dupa gustul fiecaruia. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza dulce cu perisoare din carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza cu broccoli