Partea a treia a seriei e reprezentată de o premieră. Aşadar, e prima dată când pregătesc ciorba asta. Lejeră, acrită cu oţet , dreasă cu gălbenuşuri şi smântână şi aromată cu leuştean proaspăt. Foarte bună!
În cuva aparatului se pune ulei, apoi se selectează programul FRY.
Când uleiul s-a încins, se adaugă ceapa tocată mărunt şi morcovii raşi pe răzătoarea cu ochiuri mari. După ce s-au călit, se adaugă orezul, se amestecă împreună câteva minute, apoi se adaugă apă ( sau supă de legume) şi se lasă să fiarbă bine, selectând programul BOIL.
Când orezul şi legumele sunt fierte, se adaugă frunzele de salată tocate.
În timp ce acestea fierb, se amestecă gălbenuşurile cu smântâna de gătit.
În oală se adaugă oţet după gust, sare, piper, şi amestecul de gălbenuşuri cu smântână ( se adaugă în el un pic din lichidul fierbinte şi se aduce la aceeaşi temperatură).
La sfârşit se adaugă leuştean proaspăt tocat.
Poftă bună