Este dupa parerea mea una dintre cele mai bune ciorbe.Reteta este de la bunica mea
Salata se spala apoi se taie dupa preferinta.
Se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare dupa ce fierbe cam 10 minute, se arunca jumate apa de pe ea si se adauga un litru jumate de jintuiala si se lasa in continuare la fiert.
Intre timp se taie slanina bucatele mici si se pune intr-un vas la prajit.
Dupa ce s-a prajit se scot bucatelele de slanina si se adauga in supa,iar in unsoarea ramasa dupa prajire se adauga usturoiul verde tocat marunt si se caleste, apoi se pune faina si se mai calesc toate inca vreo doua minute, apoi se adauga restul de jintuiala ramasa si se amesteca.
Compozitia rezultata se pune in oala cu supa,se condimenteaza dupa gust cu sare piper si vegeta.
Se mai lasa cam 5 minute la fiert apoi se poate servi.(este foarte buna atata calda cat si rece).
POFTA BUNA!!!