Nu imi place sa coc ardei, dar mancarea cu ardei copti imi place la nebunie!
Pentru Reteta de mancare de ardei copti, cu smantana sunt necesare cateva ingrediente: ardei, ceapa, rosii, smantana, ulei.
Iata cum se prepara Reteta de mancare de ardei copti, cu smantana
Pentru inceput, coacem ardeii. Ii punem intr-un vas, presaram putina sare pe ei si ii acoperim. Cand s-au racorit, ii curatam de coaja si cotoare. Ii trecem sub un jet de apa pentru a se curata mai usor de seminte.
Curatam ceapa, o tocam si o punem la calit in ulei. Presuram putina sare peste ceapa. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam rosiile curatate de coaja, taiate cubulete si piper negru macinat, dupa gust. Tinem pe foc pana se inmoaie si rosia (vreo10min),apoi adaugam ardeii si 100 ml apa.
Fierbem 10minute la foc mic, apoi adaugam smantana amestecata cu 100ml apa si 1 lingura de amidon alimentar.
Aducem din nou la punctul de fierbere si lasam la foc mic inca 10 minute. Gustam de sare si mai adaugam daca este nevoie, apoi oprim focul, ca mancarea noastra este gata. O mancam calda cu mamaliga sau cu felii de paine prajita!
Pofta buna!