Aceasta ciorba am mostenit reteta de la mama ,pe ici pe colo i-am adus imbunatatiri . Am facut-o ieri dar nu am reusit sub nici o forma sa o scriu fiindca internetul nu-mi da pace ,are ce are cu mine ..hi.hi ..
Am curatat zarzavatul, ceapa, ardeiul, usturoiul verde le-am spalat bine si le-am tocat.
Intr-o oala (de 5 litri am folosit eu) se pune uleiul si se adauga zarzavatul tocat, ardeiul, ceapa si usturoiul verde. Se calesc putin ca sa dea culoare, apoi se adauga apa calda. Se potriveste de sare, vegeta si piper, se pune foaia de dafin si se lasa sa fiarba cca 20 minute.
Intre timp curatam salata si o spalam bine, apoi o taiem fisiute mai late, adaugam salata si orezul si mai lasam sa fiarba 10-15 minute.
Intr-un castron punem smintina si iaurtul, le amestecam bine cu 2 galbenusuri de ou, apoi luam din ciorba fierbinte, punem peste smintina, amestecam bine, apoi punem totul in oala, adaugam borsul si spargem cite un ou de portie. Nu amestecam sa nu se sparga, sa ramina ochiuri. Asezonam cu marar si leustean.
Immmmmmmmmmm!! o bunatate ..
1
Un ardei iute linga este binevenit