Salata se spala foarte bine si se taie fasii mici, se pune la fiert in apa cu 1 lingura de vegeta si ceapa alba intreaga. Cand se inmoaie ceapa se scoate si se arunca. Morcovul il taiem in doua si felii subtiri, telina se taie si ea cuburi si se adauga impreuna cu morcovul la fiert. Intr-o tigaie se adauga ardeiul gras taiat cuburi, la fel si pastarnacul, ceapa verde taiata marunt, kaizerul taiat cubulete si ulei de masline, se lasa cateva minute sa se caleasca dupa care se adauga in oala de ciorba. Se adauga condimentele si se lasa la foc mic.
Separat intr-un castron se pune galbenusul, impreuna cu smantana si mararul tocat marunt, se amesteca bine si se adauga cate un polonic de ciorba, amestecand continuu, se adauga circa 5 polonice de ciorba fierbinte. Se pune in oala cate putin amestecand in ciorbita. Se adauga si usturoiul pisat si se mai lasa 10 minute la foc mic.