Ciorba de caprioara cu spanac

de katty in Ciorbe, 31 Ian 2021 | 1594 vizualizari

 

O ciorbita usoara, cu spanac proaspat, dreasa cu smantana

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne de caprioara cu os
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 300 gr spanac proaspat
  • sare
  • piper
  • 1 lingura orez
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr smantana
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de caprioara cu spanac:

Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam cat este nevoie si fierbem pana carnea se inmoaie. Scoatem carnea intr-o farfurie si scrgem zeama printr-o sita. Tocam morcovul curatat si spalat in cubulete. Ceapa o tocam fin. In uleiul incins punem morcovul, adaugam putina sare, apoi ceapa. Amestecam ocazional pana legumele se inmoaie si stingem cu zeama in care a fiert carnea. Cand a inceput sa clocoteasca adaugam orezul spalat si scurs. Lasam sa fiarba 15 minute. Intre timp scoatem carnea de pe oase. Punem carnea inapoi in oala peste legume. Spalam spanacul bine si il taiem fasii. Daca este nevoie completam vasul cu apa sau zeama de carne daca a mai ramas.Adaugam spanacul, sare si piper dupa gust. Fierbem 2-3 minute, in functie de cat de fraged este spanacul. Intr-un castron batem smantana cu cele 2 galbenusuri. Turnam 2-3 polonice de zerama fierbinte peste ele amestecand continuu. Turnam  smantana cu ouale peste intreaga ciorba. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat fin.

TIPS-URI

1

puteti fierbe carnea in oala sub presiune, dupa ce ati spumat bine, pentru a reduce timpul

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de caprioara cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de spanac de post