O ciorbita usoara, cu spanac proaspat, dreasa cu smantana
Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam cat este nevoie si fierbem pana carnea se inmoaie. Scoatem carnea intr-o farfurie si scrgem zeama printr-o sita. Tocam morcovul curatat si spalat in cubulete. Ceapa o tocam fin. In uleiul incins punem morcovul, adaugam putina sare, apoi ceapa. Amestecam ocazional pana legumele se inmoaie si stingem cu zeama in care a fiert carnea. Cand a inceput sa clocoteasca adaugam orezul spalat si scurs. Lasam sa fiarba 15 minute. Intre timp scoatem carnea de pe oase. Punem carnea inapoi in oala peste legume. Spalam spanacul bine si il taiem fasii. Daca este nevoie completam vasul cu apa sau zeama de carne daca a mai ramas.Adaugam spanacul, sare si piper dupa gust. Fierbem 2-3 minute, in functie de cat de fraged este spanacul. Intr-un castron batem smantana cu cele 2 galbenusuri. Turnam 2-3 polonice de zerama fierbinte peste ele amestecand continuu. Turnam smantana cu ouale peste intreaga ciorba. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat fin.
1
puteti fierbe carnea in oala sub presiune, dupa ce ati spumat bine, pentru a reduce timpul