Ciorba de caprioara cu spanac

de katty in Ciorbe, 31 Ian 2021 | 1526 vizualizari

 

O ciorbita usoara, cu spanac proaspat, dreasa cu smantana

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne de caprioara cu os
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 300 gr spanac proaspat
  • sare
  • piper
  • 1 lingura orez
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr smantana
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de caprioara cu spanac:

Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam cat este nevoie si fierbem pana carnea se inmoaie. Scoatem carnea intr-o farfurie si scrgem zeama printr-o sita. Tocam morcovul curatat si spalat in cubulete. Ceapa o tocam fin. In uleiul incins punem morcovul, adaugam putina sare, apoi ceapa. Amestecam ocazional pana legumele se inmoaie si stingem cu zeama in care a fiert carnea. Cand a inceput sa clocoteasca adaugam orezul spalat si scurs. Lasam sa fiarba 15 minute. Intre timp scoatem carnea de pe oase. Punem carnea inapoi in oala peste legume. Spalam spanacul bine si il taiem fasii. Daca este nevoie completam vasul cu apa sau zeama de carne daca a mai ramas.Adaugam spanacul, sare si piper dupa gust. Fierbem 2-3 minute, in functie de cat de fraged este spanacul. Intr-un castron batem smantana cu cele 2 galbenusuri. Turnam 2-3 polonice de zerama fierbinte peste ele amestecand continuu. Turnam  smantana cu ouale peste intreaga ciorba. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat fin.

TIPS-URI

1

puteti fierbe carnea in oala sub presiune, dupa ce ati spumat bine, pentru a reduce timpul

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de caprioara cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors cu mangold si costite de porc