Pentru ca am avut rosii bune de gradina, din belsug, am facut diverse preparate cu ele, printre care si aceasta ciorba gustoasa si aromata. Initial am vrut sa fac perisoare in sos de rosii, dar pe parcurs am optat pentru ciorba.
Tocam carnea si ceapa si le amestecam cu orezul, presaram condimentele, adaugam si ouale, apoi omogenizam bine totul.
Eu nu concep perisoarele fara orez, o singura data am incercat si am avut impresia ca este o ciorba simpla de carne :D
Punem apa cu o lingura de sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, formam perisoarele si le scufundam in ea.
Mie imi plac perisoarele mai mari, cam cat mingea de ping pong.
Curatam legumele si le trecem prin robot, amestecate.
Punem uleiul la incins, intr-o tigaie incapatoare si sotam legumele in el amestecandu-le continuu sa se soteze uniform, apoi, cand acestea inghit tot uleiul, adaugam peste ele cativa stropi de supa din vas si foile de dafin.
Decojim rosiile si le trecem prin robot.
Le adaugam peste legumele din tigaie, cand acestea sunt bine patrunse, apoi presaram sare si condimente, adaugam si frunzele de telina rupte, acoperim tigaia si o lasam la foc mic aproximativ 10 minute.
Incercam perisoarele si cand sunt bine patrunse, adaugam peste ele sosul din tigaie.
Gustam ciorba, o potrivim de sare si condimente, mai lasam vasul pe foc 10 minute pentru a se asezona bine aromele, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Este o ciorba tare gustoasa si aromata, iar mie imi place in mod deosebit, rece, de la frigider.