Portionam puiul in bucati si le punem la fiert in apa rece cu sare.
Intre timp pregatim legumele: morcovi, patrunjelul si ardeii ii taiem cubulete; taiem fin prazul (sau ceapa)
Desfacem conopida buchetele mici; taiem varza marunt.
Cand carnea este pe jumate fiarta adaugam morcovii, patrunjelul, prazul sau ceapa, ardeii, mazarea si varza..
Dupa cca 15 minute adaugam si conopida, cartofii cubulete .
Cand legumele sunt fierte adaugam orezul. Mai lasam cca 15 minute, apoi adaugam smantana care a fost initial lungita cu supa fierbinte (s anu se branzeasca). Adaugam otet (eu mai pun otet de pe ardei iuti si muraturi).si potrivim gustul de sare, piper. La final adaugam patrunjel verde tocat fin.
1
Parerea mea e ca in ciorba, ca sa iasa buna, e nevoie sa adaugam cat mai multe tipuri de legume, sa fie cat mai variata.