Ciorba de perisoare la oala sub presiune

de Adrian2016 in Supe/Ciorbe, 24 Feb 2016 | 10025 vizualizari

 

Cine spune ca barbatii nu stiu sa gateasca? Eu gatesc dar nu imi place sa stau langa cratita. Noroc cu oalele pe care le cumpara sotia mea.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne amestec
  • 200 gr smantana
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 telina
  • 1 ardei kapia rosu
  • 3 linguri de orez
  • 1 ling. delikat
  • 50 ml de ulei
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • 1 ou + galbenus de ou
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare la oala sub presiune:

       Legumele le spalam bine si le taiem cubulete. Intr-un castron punem carnea, oul, orezul, sare, piper, cimbru, verdeata. Omogenizam bine compozitia si lasam deoparte circa 5 minute. Cu mana umeda formam bilute rotunde (imi plac perisoarele mai mari), pe care le lasam deoparte pana cand legumele sunt aproape fierte.

       In vasul oalei cu presiune punem legumele taiate, perisoarele, complectam cu apa trei sferturi din vas, o ling. de delikat si setam aparatul pentru ciorba.

       Dupa 40 de minute cand ciorba este gata amestecam smantana cu un galbenus de ou si zeama din ciorba si turnam in oala amestecand usor sa nu se branzeasca. Presaram la sfarsit patrunjel verde tocat. Pofta buna!

TIPS-URI

1

la sfarsit ciorba poate fii acrita cu bors,zeama de varza sau tarhon.

2

putem adauga la fierbere si un os de vita,da un gust deosebit ciorbei.

3

lasati 10-15 de min, inainte de servire, cratita cu ciorba acoperita cu capac, ca sa se patrunda toate aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare la oala sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare