Ciorba de perisoare

de Cris2711 in Supe/Ciorbe, 7 Sep 2013 | 7580 vizualizari

 

O ciorba preferata de noi,am avut-o chiar in meniul de la nunta,imi place varietatea de legume.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne tocata de porc
  • 1 chifla simpla
  • 1 cartof mare
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa mare
  • 1 radacina telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 100 ml suc de rosii
  • leustean
  • patrunjel verde
  • 1 foaie de dafin(optional)
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Legumele se curata ,se spala si se taie in cubulete mici.

Prepararea perisoarelor:

Intr-un castron se amesteca bine carnea de porc tocata cu doua linguri de ceapa,din ceapa tocata.

Se adauga un ou si chifla inmuiata in apa,care se strecoara de apa.

Se adauga sare si piper.

Se adauga si o lingurita de boia si usturoi,dupa gust.

Se amesteca bine si se formeaza perisoarele de marime mijlocie.

Prepararea ciorbei:

Intr-o oala se adauga  2 l de apa, in care se pun legumele la fiert.

Cand incep sa fiarba ,se adauga perisoarele ,sarea,piperul si sucul de rosii.

Se lasa sa fiarba bine,pana cand sunt carnea si legumele fierte.

Cand este gata se adauga patrunjel verde tocat marunt si leustean tocat.

TIPS-URI

1

o chifla simpla inmuiata in apa si stoarsa bine apoi,in perisoare

2

verdeturile se adauga la sfarsit,isi pastreaza aroma si culoarea

3

se poate servi si cu smantana si ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de gasca