O ciorba preferata de noi,am avut-o chiar in meniul de la nunta,imi place varietatea de legume.
Legumele se curata ,se spala si se taie in cubulete mici.
Prepararea perisoarelor:
Intr-un castron se amesteca bine carnea de porc tocata cu doua linguri de ceapa,din ceapa tocata.
Se adauga un ou si chifla inmuiata in apa,care se strecoara de apa.
Se adauga sare si piper.
Se adauga si o lingurita de boia si usturoi,dupa gust.
Se amesteca bine si se formeaza perisoarele de marime mijlocie.
Prepararea ciorbei:
Intr-o oala se adauga 2 l de apa, in care se pun legumele la fiert.
Cand incep sa fiarba ,se adauga perisoarele ,sarea,piperul si sucul de rosii.
Se lasa sa fiarba bine,pana cand sunt carnea si legumele fierte.
Cand este gata se adauga patrunjel verde tocat marunt si leustean tocat.
1
o chifla simpla inmuiata in apa si stoarsa bine apoi,in perisoare
2
verdeturile se adauga la sfarsit,isi pastreaza aroma si culoarea
3
se poate servi si cu smantana si ardei iute