Ciorba de legume

de artistique in Ciorbe, 18 Aug 2013 | 3300 vizualizari

 

O ciorba perfecta pentru vara, usoara,consistenta, slab calorica !

 

INGREDIENTE

  • 750 gr bors proaspat;
  • apa plata;
  • 2 morcovi medii;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • 2 cepe mari;
  • 1 zucchini ;
  • 2 ardei grasi verzi medii;
  • un sfert de varza;
  • jumatate de salata verde;
  • 2 cartofi foarte mari;
  • 500 grame rosii pasate;
  • 2 linguri de bulion concentrat;
  • sare de mare;
  • piper proaspat macinat;
  • ulei de masline.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume:

Se iau legumele si se spala bine, se taie in cubulete toate , mai putin morcovul si ceapa care se baga in blender si se maruntesc bine, dar cat sa nu fie extrem de mici.

Se pune oala cu putin ulei in ea la incins,se adauga imediat ceapa cu morcovul din blender si se calesc pana ce-si lasa zeama si ceapa devine cristalina , apoi se adauga ardeiul gras verde, se caleste si el inca cateva minute cu restul compozitiei, apoi adaugam apa, sarea , amestecam putin,punem cartofii,zucchini-ul ,punem cele 500 grame de rosii pasate si cele 2 linguri de bulion,mai amestecam putin pana se omogenizeaza compozitia si apoi adaugam presarat varza si deasupra punem salata. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 40 minute si  verificam din cand in cand ca sa nu dea pe afara compozitia pana ce aceasta incepe sa scada...dupa ce a scazut si varza-i lasata punem 500 grame de bors proaspat, lasam sa fiarba inca 10-15 minute, apoi presaram piperul si amestecam compozitia;adaugam cele 250 gr de bors proaspat ramas ;tocam patrunjel si presaram pe deasupra in timp ce clocoteste si inchidem focul !

 

TIPS-URI

1

Aveti grija sa nu ardeti ceapa daca o tocati in blender prea mica !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba din costita de porc