Din categoria bucate pentru masa de Paste, o asemenea ciorba am servit la Paste, dar s-a mincat prea repede pentru a mai face poze si a posta. Pe asta am facut-o azi cu carnita de la congelator...
Daca fosolositi cap la ciorba acesta trebuie spalat foarte bine. Carnea pentru ciorba spalata si portionata o punem cu apa la fiert, avind grija sa nu umpleti oala pt a avea loc sa puneti si celelalte pt ciorba. Cind incepe sa fiarba spumati ciorba de mai multe ori, pina devine limpede. Adaugati ceapa, morcovul, ardeiul, radacina de patrunjel tocate ca pt ciorba.
Cind acestea s-au fiert, se pune orezul si macrisul spalat,fara codite si taiat mare, Cind este aproape fiert orezul se pun si cartofii taiati cubulete. Lasam sa fiarba , adugam bors dupa gust, concentrat de legume si sare daca mai este necesar. Lasam sa mai fiarba 5 minute si borsul, adugam frunzele taiate fin si mai lasam sa dea in clocot 2-3 minute.
Serviti cu smintina in farfurie. Pofta buna!!!!
1
de fiecare data la ciorbele de Paste folosesc macris, pt gustul deosebit pe care-l da ciorbei
2
daca nu va place capul de miel sau ied, nu-l puneti si folositi alta carne
3
daca folosesc multe verdeturi la ciorbe gen: macris, patrunjel etc...las ciorba sa dea bine in clocot cu verdeturile pentru ca are tendinta sa se strice repede (mai ales daca este cald)