Ciorba de ied

de Rocsi in Ciorbe, 8 Iun 2013 | 23202 vizualizari

 

Mai aveam doua oase in congelator de ied si am zis sa le scot la dezghetat pentru o ciorbita. Ma bucur mult ca alor mei le-a placut mult, era plina de verdeturi, legume proaspete deci plina de savoare. Mama zicea ca parca nici nu are gust de ied asa buna a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 2 oase de ied
  • 1 ceapa
  • 3-4 cozi de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • leustean verde
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1 cana bors
  • 1 mana taitei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied:

Spalam oasele bine sub jetul de apa calda.
Intr-o oala punem cam 6 litri de apa, dam drumul oaselor si spumam atunci cand este necesar.
Acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba cam 30 de minute dupa ce spumam.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Cozile de ceapa le spalam si le taiem rondele.
Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Patrunjelul il tocam marunt, iar jumatatile de ardei le facem cubulete.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute punem toate legumele pregatite mai sus, condimentam cu sare, piper si boia de ardei dulce .
Mararul si leusteanul verde il tocam marunt.
Rosiile le punem in recipientul cu cutit de la mixerul vertical, adaugam busuiocul si le zdrobim.

Borsul il turnam intr-un ibirc si il punem pe foc pana da in clocot.
Cand este bine patrunsa carnea de pe oase, punem rosiile zdrobite, iar peste alte 10 minute borsul fierbinte.
Mai lasam sa dea 2-3 clocote, dam drumul la taitei si lasam sa mai fiarba pana sunt si acestia bine fierti.
Inchidem aragazul, presaram mararul si leusteanul tocat dreasupra si lasam ciorba acoperita 5 minute.
V-am lasat si smantana asa ca va urez pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ied