Ciorba de ied

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 30 Apr 2016 | 6602 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • cateva bucati de coaste de ied
  • o legatura de ceapa verde
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • un ardei gras rosi
  • o telina mica
  • doi morcovi
  • doua cepe albe
  • 2 cartofi potriviti
  • sare dupa gust
  • 2 galbenusuri
  • 700 ml bors de casa
  • 250 ml suc de rosii (de casa)
  • optional: o mana de taietei
  • cate o legatura de leustean si patrunjel verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied:

Coastele de iedut se taie si se spala foarte bine.

Se pun la fiert in apa rece si se spumuieste ori de cate ori este necesar.

Intre timp se taie legumele. Se adauga peste carne cand aceasta este fiarta.

Se fierb legumele si se sareaza dupa gust.

Se adauga sucul de rosii si borsul de putina.

Se da intr-un clocot si se adauga taieteii, continuandu-se fierberea pentru inca 5 minute.

Dupa ce se opreste focul se adauga galbenusurile pasate si se amesteca ciorba.

Se presara verdeturile tocate marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se serveste cu ardei iute si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf

de RODIMUR 8

la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca de pui