Este ciorba mea preferata,cu sau fara carne,nu conteaza.Indiferent unde sunt pe teritoriul patriei,eu imi comand o ciorba de fasole,ca tare-i buna aia facuta la cazan sau oloi mare.Intr-un an la mare din cauza unei ciorbe de fasole era sa-i trag una unui chelner.Ne asezam la masa ca oamenii ,ne uitam pe meniu si eu comand o ciorba de fasole...la care,chelnerul imi zice ''Da ce ati venit la mare sa mancati fasole..",atat mi-a trebuit ca nu vreti sa stiti cum mi s-a zburlit coama....cel durea pe el grija de ce am venit eu la mare si ce-mi place sa comand....mmmmmrrrrrrrr....
Fasolea o punem de seara la inmuiat in apa rece.A doua zi dis-de dimineata,ca sa fiarba linistita si nestresata,se pune la fiert,se schimba apa de 2-3 ori.Morcovul,pastranacul si telina le curatam ,spalam si le dam pe razatoarea mare.Ceapata verde o tocam marunt,iar ardeiul il taiem cubulete.Intr-o oala de 2-3 l punem uleiul la incins si adaugam toate legumele.Peste ele punem un praf de sare si le calim cca 15 min ,sa se inmoaie bine,apoi adaugam fasolea fiarta si umplem cu apa oala.Lasam sa mai fiarba cca 20 min.Potrivim de sare si piper,tragem oala de pe foc si punem mararul tocat marunt.Cam asta-i toata treaba,sa aveti spor si pofta.