Continuu cu retele mele cu faina de naut.
Dupa reteta Crochete din cartofi si făina de năut m-am atacat de data aceasta la celebrul preparat Humus. Excelent pentru perioada de post, bun si consistent.
Făina de năut este una dintre alternativele cele mai sănătoase la făina de grâu. Nu are gluten şi este perfectă pentru orice fel de tratament termic.
Este bogata in proteine, are efect diuretic, contine putine calorii si te ajuta sa iti mentii o greutate normala.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/humus-cu-faina-de-naut.html
Puneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare.
Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu pentru 3 minute.
Daca pasta este prea subtire, adaugati faina de naut (era perfecta pentru mine).
Adaugati pasta de tahini si chimenul si amestecati inca 2 minute.
Luati de pe foc si puneti sucul de lamaie si uleiul de masline.
Amestecati, verificati de sare.
Decorati dupa gust ulei de masline, patrunjel etc
Eu am presarat boia de ardei si decorat cu masline marinate.
Excelent pentru perioada de post, bun si consistent.
Serviti cu paine completa.
Nu faceti o cantitate mai mare, este ideal de consumat in aceeasi zi.
Devine un pic lichid pastrat la frigider, dar este la fel de bun.