Imi era tare dor de o tocanita de cartofi cu ceva afumatura. Ma rog, nu a iesit chiar tocanita, ci mai degraba o ciorba mai deasa exact din motivul cel mai banal: nu am apreciat cantitatea de apa pe care ar trebui sa o pun sau mai bine zis am omis faptul ca la aparatul slow cooker Crock Pot lichidul nu va scadea prea mult.
Una peste alta, ca o fi o ciorba mai deasa, ca o fi o tocanita mai subtire, ideea este ca are un gust minunat. Spre final am vrut sa sfaram cativa cartofi si astfel sa ingros cumva zeama, insa cartofii aratau asa de bine intregi incat efectiv mi-a parut rau de ei sa ii stric.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in bucatele mai mici. Punem cartofii in vasul aparatului slow cooker Crock Pot si turnam apa cat sa depaseasca cartofii cu 2 degete. Pornim aparatul pe functia High.
Taiem carnatii rondele mai groase si ii rumenim intr-o tigaie in uleiul incins. Scoatem carnatii, iar in uleiul ramas,punem ceapa si ardeiul kapia tocate fin. Presaram putina sare si amestecam ocazional pana se inmoaie usor. Turnam ceapa, ardeiul kapia si carnatii impreuna cu uleiul ramas in vasul aparatului Crock Pot si fierbem aproximativ 3 ore.
Adaugam pasta de tomate, cimbru, boiaua, piperul, foaia de dafin, potrivim de sare si mai lasam 30 de minute. Adaugam mararul verde tocat fin si oprim aparatul.
Putem pastra mancarea la cald pana in momentul servirii.