Mi-a venit asa o pofta de-o ciorbita de cartofi cu ceva afumatura de porcusor, de nu va spun...cum am ajuns acasa m-am pus pe facut ciorba, ca nu ma pot pune cu pofta si nici vorba s-o pun in cui....
Mai intai am pus la fiert afumatura, din cand in cand am avut grija sa ridic spuma formata. Separart am curatat legumele. Am taiat ceapa marunt, morcovul, pastarnacul si ardeiul le-am taiat cubulete mici, apoi cu putin ulei le-am pus la calit cca 10 min, cat sa se inmoaie putin.
Cand carnea de pe oase a fiert am adaugat legumele calite si cartofii taiati, am lasat sa fiarba pana s-au patruns legumele, am mai adaugat putina sare, am presarat marar tocat si am stins focul la oala. Separat am batut 2 oua cu otet ( dupa gust cat d eacru vrea fiecare), eu am folosit otet de la ardei, sa fie un pic iute.
Dupa ce am batut bine ouale, am adaugat cu polonicul zeama din ciorba si am continuat sa bat bine, apoi am rasturnat oul in toata oala.
1
daca apa scade, se mai adauga apa..