Ciorba cu urzici si ghebe la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de Rocsi in Slow Cooker, 18 Mar 2016 | 4021 vizualizari

 

O ciorbita de sezon, daca pot sa zic asa, cu multe urzici si legume. Am apelat si la ghebele ce le-am conservat in toamna, putin bors acru de casa si a iesit o bunatate. Daca va plac urzicile sa nu ezitati sa preparati si o ciorbita delicioasa. Eu am pregatit-o la slow cooker Crock-Pot, voi o puteti pregati intr-o oala pe aragaz!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata mica
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 200 gr ghebe la borcan in sare
  • 1 castron plin cu urzici
  • 2 linguri rase de orez
  • 4-5 llinguri suc de rosii de casa
  • 1 cana bors de casa
  • sare
  • piper
  • 4 crengute patrunjel verde
  • 2 crengute leustean verde
  • 2,5 litri de apa
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu urzici si ghebe la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Spalam bine ghebele, le punem in apa la desarat. Dupa ce s-au desarat bine le tocam marunt.
Urzicile le spalam bine in multe ape si le curatam coditele. Le punem la scurs intr-o sita.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata si curatata o tocam marunt.
Ardeiul galben si kapia, ii curatam de cotor si seminte, ii taiem cubulete.
Morcovul il decojim, il taiem bucati potrivite.
Patrunjelul verde il spalam, indepartam coditele si il tocam marunt.
In vasul aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital punem uleiul, ceapa verde si cea uscata, ardeii, morcovul, ghebele.
Adaugam apa, patrunjelul tocat, sare si piper.

Acoperim aparatul cu capacul, il conectam la curent. Selectam modul High si un timp de 5 ore si 30 de minute.
Dupa ce au trecut 2 ore, adaugam urzicile bine scurse si sucul de rosii. Amestecam.
In ultima jumatate de ora, turnam borsul fierbinte si orezul, pe care il spalam bine inainte. Gustam sa vedem daca mai necesita sare sau piper.
Amestecam iar si lasam pana se scurge tot timpul de preparare. Deconectam aparatul de la curent.
Tocam leusteanul verde, il punem in ciorba fierbinte si o lasam acoperita 15-20 de minute, apoi poate fi servita.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu urzici si ghebe la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete coapte la slow cooker Crock-Pot