Dupa atatea zile cu mancaruri grele, ne-am inceput ziua cu aceasta ciorbita delicioasa . Portii duble, evident :))
Am spalat oasele de porc ( pe care am lasat si carne, bineinteles :) ) si le-am pus la fiert in apa cu sare, avand grija sa adunam bine toata spuma formata.
Am curatat legumele, le-am spalat si tocat cubulete ( mai putin mazarea :)) ).
Cand in oala in care fierbeau oasele nu s-a mai ridicat spuma, am adaugat legumele ( mai intai ceapa, morcovul , telina si ardeiul, iar mai tarziu si varza impreuna cu boabele de mazare congelata ) si am lasat sa fiarba totul la foc mic, pana ce legumele s-au inmuiat.
Am adaugat in oala sucul de rosii, iar dupa inca 10 minute am turnat zeama de varza acra. Dupa inca 2-3 minute de clocotit, am oprit focul si am condimentat ciorba cu o lingurita de boia de ardei afumata, un praf de piper si frunze de leustean uscat.
1
Pentru gustul de sare luati in calcul ca si zeama de varza contine sare, astfel ca la fiert nu trebuie sa exagerati cu sarea.