Ciorbita de pui

de susu in Ciorbe, 8 Feb 2011 | 8603 vizualizari

 

Eu sunt o mare ciorbareasa asa ca manac orice, oricat si la orice ora mi se ofera, chiar si supitele normale sau crema

 

INGREDIENTE

  • un pui mic (spate, aripi, tacamuri si eventual o pulpa)
  • 1 cepe alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura ceapa verde optional
  • 1 telina mica
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei gras verde (eu am pus gogosar)
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 morcov
  • 1 legatura leustean proaspat
  • 1 legatura patrunjel optional
  • Frunze de telina
  • Cativa cartofi sau fidea
  • Pentru acrit bors sau zarzare
  • Pasta de tomate sau rosii pasate  
  • Pentru servit :  
  • Smantana
  • Ardei iute
  • Ceapa rosie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de pui:

Curatam, spalam si taiem legumele cubulete, morcovul si albitura date prin razatoare. La mine nu lipsesc in ciorba ardeiul rosu si morcovul dat prin razatoarea mica, astfel culoarea ciorbei este mult mai frumoasa. Se spala puiul si se transeaza. Daca nu aveti suficienta carne mai adaugati si din pulpe. Calim ceapa in putin ulei incalzit dupa care adaugam morcovul si apoi ardeii. Separat punem la fiert puiul cu apa sis are. Se spumeaza oro de cate ori este cazul dupa care adaugam legumele calite. Cine doreste o ciorba mai sanatoasa, pentru regim, sa adauge legumele necalite. Punem restul de legume si cartoful taiat cubulete. Spre sfarsitul fierberii adaugam bors dat intr-un clocot cu o ceapa si putin cimbru si bulionul. Eu folosesc adesea zeama de corcoduse de la congelator. Este foarte acra si contine multa vitamina c. Potrivim de sare si adaugam verdeata tocata iar apoi acoperim. Servim cu leustean proaspat tocat, smantana si ardei iute. Cine doreste poate adauga si niste zdrente de oua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zeama de pui de tara