Provocarea GastroArt
Pentru paste punem cele 100 gr de faina pe suprafata de lucru sau intr-un castron si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc, unde adaugam oul batut si uleiul de masline si incepem sa amestecam cu o furculita pana la omogenizare, apoi incepem sa framantam cu mana 10 minute. Aluatul trebuie sa fie lucios si elastic.
Se acopera cu folie alimentara si se lasa la odihnit timp de jumatate de ora.
Presaram faina pe suprafata de lucru si intindem o foaie subtire, apoi o impaturim si o intindem din nou. Repetam acest proces de 3- 4 ori, apoi ii dam forma dorita (in cazul meu au fost inimioare), presaram restul de faina si le lasam sa se usuce 30 de minute.
Curatam si spalam bine inimile, apoi le punem la foc intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Cand au dat in clocot, aruncam apa si adaugam alta fierbinte, cca 1,5 l si ceapa taiata in doua. Lasam 30 de minute la fiert.
Indepartam ceapa si adaugam morcovul taiat rondele si rosia taiata cubulete mici fara seminte sau coaja, sare dupa gust si lasam sa fiarba inca 20 de minute. Urmeaza apoi sa punem pastele care vor fierbe in 2- 3 minute.
Luam oala de pe foc si presaram menta taiata marunt, dupa care putem servi.