Ciorba cu scarita afumata

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 6 Mar 2011 | 16312 vizualizari

 

O ciorba pregatita pentru prima data, dar care m-a cucerit pe loc!

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov,
  • 1 telina,
  • 1 pastarnac,
  • 2 cartofi, mazare,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 3 cepe,
  • 1 legatura de patrunjel proaspat,
  • 1 litru de bors,
  • 10 bucati scarita afumata,
  • 2 linguri cu bulion,
  • condimente: sare, rozmarin si tarhon,
  • taietei de casa cu chimen (pentru care avem nevoie de 1 ou, un praf de sare, o lingurita de chimen si faina cat cuprinde)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu scarita afumata:

Pregatim intai taieteii, in felul urmator:

Amestecam ingredientele cu o lingura pana se omogenizeaza (daca este necesar mai adaugam faina). Cand aluatul capata consistenta il framantam bine (datorita semintelor de chimen va avea o consistenta faramicioasa). Presaram faina pe o suprafata plana, asezam aluatul si cu sucitorul il intindem intr-o foaie subtire (pe cat posibil). Dupa ce am intins foaia, o tapetam cu faina pentru a ii grabi procesul de uscare. (O lasam asa pentru 10-15 minute) apoi, rulam foaia si o taiem in fasii cu dimensiunea dorita. Se rasfira pe o suprafata plana si se lasa la uscat. Daca folosim taieteii imediat, ii asezam intr-o sita si ii cernem bine pentru a elimina surplusul de faina. Taieteii de casa cu chimen sunt potriviti pentru ciorba cu afumatura. Se pot pastra pentru o perioada mai lunga de timp intr-o punga de hartie, cu conditia de a ii usca foarte bine inainte, intrucat altfel vor mucegai.

Pregatirea ciorbei:

 Tocam legumele si le punem la fiert intr-o oala cu aproximativ 1,5 l de apa. Daca mazarea este cruda sau congelata o adaugam tot acum, in caz contrar, daca e deja fiarta (din conserva), o adaugam la sfarsit, cand ciorba este aproape gata. Scarita afumata o adaugam in ciorba dupa ce au fiert legumele, (intrucat necesita un timp mai redus de fierbere). Punem apoi bulionul, borsul, condimentele  si taieteii de casa cu chimen si lasam sa mai fiarba inca 10-15 minute impreuna.


Se presara patrunjelul tocat marunt dupa ce am luat ciorba de pe foc.
Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de primavara, din legume