O ciorba pregatita pentru prima data, dar care m-a cucerit pe loc!
Pregatim intai taieteii, in felul urmator:
Amestecam ingredientele cu o lingura pana se omogenizeaza (daca este necesar mai adaugam faina). Cand aluatul capata consistenta il framantam bine (datorita semintelor de chimen va avea o consistenta faramicioasa). Presaram faina pe o suprafata plana, asezam aluatul si cu sucitorul il intindem intr-o foaie subtire (pe cat posibil). Dupa ce am intins foaia, o tapetam cu faina pentru a ii grabi procesul de uscare. (O lasam asa pentru 10-15 minute) apoi, rulam foaia si o taiem in fasii cu dimensiunea dorita. Se rasfira pe o suprafata plana si se lasa la uscat. Daca folosim taieteii imediat, ii asezam intr-o sita si ii cernem bine pentru a elimina surplusul de faina. Taieteii de casa cu chimen sunt potriviti pentru ciorba cu afumatura. Se pot pastra pentru o perioada mai lunga de timp intr-o punga de hartie, cu conditia de a ii usca foarte bine inainte, intrucat altfel vor mucegai.
Pregatirea ciorbei:
Tocam legumele si le punem la fiert intr-o oala cu aproximativ 1,5 l de apa. Daca mazarea este cruda sau congelata o adaugam tot acum, in caz contrar, daca e deja fiarta (din conserva), o adaugam la sfarsit, cand ciorba este aproape gata. Scarita afumata o adaugam in ciorba dupa ce au fiert legumele, (intrucat necesita un timp mai redus de fierbere). Punem apoi bulionul, borsul, condimentele si taieteii de casa cu chimen si lasam sa mai fiarba inca 10-15 minute impreuna.
Se presara patrunjelul tocat marunt dupa ce am luat ciorba de pe foc.
Pofta buna!