Ciorbita rapida cu lapte prins

de asubana in Ciorbe, 16 Mar 2011 | 5317 vizualizari

 

Cea mai rapida ciorbita indiferent de sezon ea face minuni. In sezonul de iarna consumata ferbincioara aceasta ciorbita te incalzeste. Vara de asemeni se consuma rece daca vreti sa va racoriti.

 

INGREDIENTE

  • 0.750 kg carne pui,
  • 2 cepe mari
  • 2 radacini - 1morcov, 1partunjel (potrivit de mari), 1 ardei gras, sau zarzavat de casa
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 lingura bulion
  • 1 cununa de fidea lata
  • pana la 2 litri de lapte batut - prins cum se mai spune sau iaurt e preferat sa nu fie din comert deoarece nu iese la gust ca ala de la tara sau daca alegeti din comert sa fie de ala la punga.
  • sare , piper dupa gust,
  • 1 lingura ulei
  • 1 legatura de patrunjel , 1 legatura leustean (verde sau uscat, congelat cum aveti)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita rapida cu lapte prins:

OPTIONAL: aripi, aripi cu spate, piept de pui sau pulpe, copanele, etc. Ce preferinte aveti.

Spre exemplu noua ne place cum iese cu aripi, cu spate, pieptul de pui imi pun la ciorba radauteana pentru ca are smantana si atunci pun carne mai putina in farfurie si e mai indicat pieptul de pui fidelute.

Se pune carnea la fiert portionata cum va place binenteles.Dupa ce a fost in prealabil spalata cu apa rece. Cantitatea de apa care se adauga peste carne cand se  pune la fiert sa nu fie prea mult peste carne.Trebuie sa  tineti cont sa va intre incarcatura de legume undite , cartoful si sa mai puteti adauga laptele prins (chiar pana la 2 litri  de lapte prins) daca va place sa fie mai limpede ciorbita. Se spumuieste apa de la carne treptat in timp ce pe un alt ochi intr-o  tigaie separata calim ceapa cu 2 linguri de ulei.

Dupa ce s-a muiat cepa adaugam pe rand : morcovul, patrunjel, adreii sau gogosarul (sau zarzavatul de la borcanul pus pe iarna) taiate patratele, date prin razatoare sau alte variante acopera pret de cateva minute sa isi ia gustul de al una la alta. Intre timp ce carnea este semi fiarta, adaugati usor amestecul de legume bine undite dar nu prajite in oala cu carnea.In titre timp curatati si taiati cartofii patratele si ii adaugati si pe acestia, mai lasati putin pana cand cartoful se sfarma usor cu lingura de lemn si dupa aia adaugati cununa de fidea. Dupa ce fideluta este fiarta adaugati o lingura de bulion si laptele batut. Potriviti de sare si piper dupa bunul gust. Mai lasati lasati la foc mic cam 10 minute sa de in clocot o 1 sau de 2 ori. Adaugati patrunjelul si leustenul tocat marunt lasti acoperita oala cu un capac 2-3 minute dupa care lasati oala descoperita sa se raceasca.

Si gata. Va urez pofta buna! Mai mult de 30 de minute nu va tine in bucatarie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita rapida cu lapte prins" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume