Ciorba a la grec

de -Licurici- in Ciorbe, 13 Aug 2015 | 4012 vizualizari

 

De cand am preparat-o prima data, ne-a cucerit pe toti.

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • o bucata radacina de telina
  • 100 g orez
  • 500 g smantana
  • 5 galbenusuri
  • o lamaie
  • patrunjel
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba a la grec:

Carnea de pui am spalat-o, apoi am pus-o la fiert intr-o oala plina cu apa si am luat spuma din cand in cand.

Intre timp, am pregatit legumele, le-am spalat si le-am taiat bucati mai mici, apoi le-am calit in putin ulei. 

Orezul l-am lasat la inmuiat in apa.

Cand a fost gata carnea de pui, am scos-o, apoi am taiat-o cubulete.

Apa in care a fiert carnea, am impartit-o in doua. Am pus legumele peste jumatate de apa si am lasat sa fiaba 10 min, apoi am adaugat puiul maruntit, orezul, sare si piper. Am lasat pe foc pana ce orezul s-a fiert. 

Intre timp, am amestecat intr-un castron smantana, galbenusurile si zeama de lamaie, apoi am adaugat jumatatea de supa, care s-a racit. Am adaugat compozitia peste legume si carne, apoi am pus patrunjel tocat si am mai dat de doua ori in foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc a la grec