Ciocolată de casă cu nuci și alune - Rețeta clasică

de Bucataras in Dulciuri, 3 Oct 2024 | 3949 vizualizari

 

Ciocolata de casă este un desert delicios și ușor de preparat, popular în bucătăria românească. Rețeta tradițională include ingrediente de bază precum lapte praf, zahăr, unt și cacao. Poți adăuga, de asemenea, alune, nuci, stafide sau alte arome pentru a personaliza gustul.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciocolată de casă cu nuci și alune - Rețeta clasică
  • 500 g lapte praf
  • 500 g zahăr
  • 200 ml apă
  • 200 g unt
  • 50 g cacao
  • esență de rom
  • 200 g mix de alune cu nuci
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă cu nuci și alune - Rețeta clasică:

Cum se prepara Ciocolată de casă cu nuci și alune - Rețeta clasică 

Într-o tigaie rumenește puțin nucile și alunele, apoi scoate-le și lasă-le la răcit. 

Într-o cratiță, amestecă zahărul cu apa și fierbe-le la foc mediu, până când zahărul se dizolvă complet și obții un sirop subțire. Lasă siropul să fiarbă câteva minute până atinge consistența dorită, apoi adaugă untul și amestecă până se topește complet. La final, adaugă esența de rom.

Într-un bol, amestecă laptele praf cu cacaua. Toarnă compoziția lichidă peste cea uscată și amestecă până se omogenizează. Adaugă nucile și alunele coapte și încorporează-le în compoziția de ciocolată.

Toarnă amestecul într-o tavă tapetată cu folie alimentară și nivelează-l cu o spatulă. Pune câteva alune și nuci pe toată suprafață și acoperă cu folie alimentară.

Lasă ciocolată să se răcească la temperatura camerei, apoi pune-o în frigider pentru câteva ore până se întărește. După ce s-a întărit, taie ciocolată în pătrate sau bucăți de dimensiunea dorită.

Încearcă și rețeta de Ciocolată de casă cu nuci pecan sau varianta de Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare.

Îți recomandăm și rețeta de Trufe de ciocolată, absolut delicioase.

Poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă cu nuci și alune - Rețeta clasică" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt, umplute cu gem de capsuni