Amestecam intr-un bol untul moale impreuna cu zaharul pana se deschide la culoare.Adaugam oul, bobitele de la pastaia de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, sarea si amestecam .Apoi zdrobim biscuitii si ii punem peste amestecul de unt, continuand omogenizarea.
Impartim aluatul : 2/3 pentru baza si 1/3 pentru deasupra.
Tapetam cu hartie de copt si unt forma si adaugam 2/3 din coca, modeland-o usor pe fundul vasului.( eu am folosit un vas ingust si inalt, diametrul 20 cm, insa recomand folosirea unei tavi patrate 20x20 cm sau alta combinatie cu aceeasi arie pentru a putea fi scoasa usor )
Asezam deasupra ciocolata taiata bucatele.....eu n-am avut 200 gr, asa cum prevede reteta, dar , cu cat mai multa, cu atat mai buna.
Topim 40 secunde la microunde untul de arahide si-l turnam deasupra ciocolatei.
Facem o bezea din cele 3 albusuri si 150 gr zahar. O turnam deasupra untului de arahide.
Fiind destul de greu de modelat coca, pentru partea de sus, se va intinde intre doua folii de plastic, cu diametrul corespunzator formei. Asezam cu grija foaia peste bezea. Incalzim cuptorul si coacem 30-35 minute pana ce se formeaza o crusta aurie.
Se taie cand este complet rece, eventual a doua zi si se orneaza dupa preferinta.
1
in loc de bezea, se pot folosi marshmallow.