Pentru acest sfârșit de săptămână am făcut un fel principal foarte gustos, sănătos, ușor și dietetic, fără prăjeli și fără grăsimi. Tot să mănânci așa ceva...!
Ca sos am făcut rapid un amestec ușor de muștar și smântână, care a ieșit foarte bun.
Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care carnea a stat în frigider, la baiț.
Mai întâi se pregătesc ciocănelele, pentru a avea timp suficient să stea la baiț. Se curăță de tuleie și de pielea groasă de la bază, se spală bine și se pun la baiț, în frigider, pentru 2-3 ore.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Se prepară un sos rapid dintr-o linguriță de muștar clasic, mixat cu 2-3 linguri de smântână grasă.
Se încinge grătarul, se scot ciocănelele din baiț și se pun la preparat, întorcându-le apoi pe toate fețele, ca să se pătrundă bine.
Se curăță cartofii și morcovii, se spală, se taie rondele și se pun la aburi pentru 30 de minute.
Când ciocănelele sunt gata, se pun în farfurii, alături de rondelele de cartofi și morcovi, stropite cu sos din smântână și muștar și presărate cu frunze proaspete de pătrunjel.
Se poate servi alături o salată de sezon. Pentru că garnitura este din cartofi, nu se servește și pâine.
1
Alegeți cartofi roz, care se fierb bine și nu se sfărâmă ușor.
2
Fierte la aburi, legumele își păstrează gustul și forma.
3
Pentru baiț, puteți adăuga și alte condimente, care vă plac (oregano, ierburi italiene, rozmarin...)
4
Puneți legumele la aburi în același timp în care puneți ciocănelele la grătar, ca să fie toate calde, la servire.
5
Puteți folosi orice alt sos vă place.
6
În loc de sos, puteți folosi unt.
7
Înveliți baza ciocănelelor cu staniol, nu doar pentru aspect, ci și pentru igienă.