Cinnabon

de Alexa in Prajituri, 6 Dec 2009 | 12959 vizualizari

 

Am gasit in Mall Baneasa faimoasele Cinnabon si cum nu pot rezista fara sa incerc sa le prestez, azi m-am apucat de treaba.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 cana de lapte cald
  • 2 oua, la temperatura camerei
  • 1/3 ceasca margarina topita
  • 4 1/2 pahare faina
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 cana zahar
  • 2 1/2 lingurita drojdie

Pentru umplutura:

  • 1 cana de zahar brun
  • 2 1/2 linguri de scortisoara
  • 1/3 ceasca de unt topit

Pentru topping:

  • 1 pachet de crema de branza
  • 1/4 ceasca de unt moale
  • 1 1/2 ceasca zahar pudra
  • 1/2 lingurita vanilie
  • topping de ciocolata Nesquik
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnabon:

Punem toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, in ordinea recomandata. Selectati programul pentru framantat si dospit aluat, apasati pe Start. Dupa ce aluatul s-a dublat in volum il scoatem din cuva masinii pe o suprafata usor presarata cu faina. Intindem aluatul cu sucitorul si-l ungem cu unt topit pe intreaga suprafata.
Intr-un vas mic, amestecam zaharul brun cu scortisoara. Pudram intreaga suprafata a aluatului cu compozitia rezultata.
Rulam aluatul si il taiem in 12 rulouri. Rulourile le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, le lasam la cald cca 30 de minute la crescut. 
Preincalzim cuptorul la 200 grade C si coacem rulourile pana devin aurii, aproximativ 15 minute.
In timp ce rulourile sunt la copt, preparam glazura. Crema de branza (eu am folosit Philadelphia), 1/4 ceasca de unt moale, zaharul pudra si vanilia se amesteca energic pana se obtine o pasta fina. Dupa ce am scos rulourile din cuptor le ungem cu crema de branza si topping de ciocolata Nesquik.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnabon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Sah