Chiftelute vegetariene cu spanac si parmezan in crusta de susan cu sos alb

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2016 | 3541 vizualizari

 

Preparat ovo-lacto-vegetarian....
O bunatate! 
 

 

INGREDIENTE

  • 3 maini de spanac ( cat sa umpleti o sita mare)eu am ales babyspanac
  • 100 gr. branza telemea cremoasa
  • 50 gr. parmezan razuit
  • un praf de usturoi
  • un praf de busuioc
  • 2 linguri de quinoa
  • 1 lingura seminte de Chia
  • 2 linguri cu varf de pesmet
  • 1 ou mare
  • un praf bun de sare
  • un varf de lingurita praf de copt
  • o canita de susan

Sos:

  • 2 cani si 1/2 lapte
  • 60 gr. unt
  • 1 lingura si jumatate de faina
  • 3 linguri smantana
  • 1galbenus
  • 2 linguri parmezan
  • sare dupa gust
  • piper
  • nucsoara un praf
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute vegetariene cu spanac si parmezan in crusta de susan cu sos alb:

Spanacul se fierbe intr-o cana de apa fix 3 minute, se scurge bine intr-o sita, se toaca.

Quinoa se spala in cateva ape intr-o sita, se fierbe in doua cani pline cu apa timp de zece minute la foc mic, se scurge si se pune intr-un vas larg.

Se adauga semintele de chia, oul, pesmetul, branza, parmezanul, spanacul, sarea,  praful de usturoi, cel de busuioc, praful de copt si se amesteca.

Se formeaza chiftelutele care se dau prin susan si se asaza pe o foaie de copt. Se coc la cuptor la 200 de grade pana se rumenesc frumos(in jur de 30 de minute).

Intre timp se prepara sosul: intr-o tigaie adanca se pune untul, se topeste la foc mic, se adauga faina se amesteca rapid si se toarna laptele putin cate putin, amestecand continuu.

Se lasa sa dea in clocot , se ingroasa sosul usor, intre timp se bate oul cu smantana si se adauga in compozitie. Se tine pe foc pana devine ca o ciulama mai grosuta( nu mult), se potriveste gustul de sare, piper, nucsoara.

 Cand chiftelutele sunt gata , se pun in sos, se mai lasa cat dau un clocot si se opreste focul.

Se mananca calde, sunt excelente!

 

TIPS-URI

1

Sunt foarte bune si cu un sos de rosii si busuioc

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute vegetariene cu spanac si parmezan in crusta de susan cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

mamaieelena 1

12.04.2016, 21:01

-Licurici- 1

13.04.2016, 14:07

yammm

RuxyRux 1

13.04.2016, 23:37

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lamai umplute cu sardele