O reteta de post delicioasa , sanatoasa si extrem de consistenta .
Tocam ceapa julien , iar morcovul il spala , il curatam si il radem pe razatoarea mare .Spalam bine lintea rosie , o scurgem . Scurgem lintea din conserva , o clatim , apoi o scurgem din nou .Punem ceapa si morcovul la calit intr-o lingura de ulei de masline . Cand incep sa se inmoaie adaugam usturoiul , il lasam sa isi elibereza aroma , apoi stingem cu vinul caldut si supa de legume . Punem lintea rosie scursa , foaia de dafin , cimbru , sarre si piper si lasam sa fiarba 10 minute .Adaugam si lintea din conserva si lasam sa mai fiarba pana zeama scade suficient . Intre timp curatam ciupercile si le punem la calit in restul de ulei . Punem capacul 2-3 minute , apoi luam capacul si le lasam sa scada , amestecand ocazional . Cand este gata presaram sare , piper macinat si mararul tocat fin . Dam jos .Asezam in farfurii mai intai lintea , apoi punem ciuperci . Ornam cu fire de marar verde .