Chiftelute glazurate din carne de vitel

de simona72 in Vita, 29 Mai 2014 | 8945 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de vitel fiarta(ramasa de la supa)
  • 4 morcovi fierti
  • 1 dovlecel
  • 2-3 linguri unt
  • 3 linguri pesmet
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita boia afumata
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat marunt
  • 2 oua
  • pt glazura:
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita dulceata de ardei iute sau orice alt sos picant
  • 1 lingura seminte de susan
  • pt servit: orez basmati
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute glazurate din carne de vitel:

Carnea fiarta de vitel, se taie bucati se toaca sau se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga untul, sare si piper si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca tot cu ajutorul robotului. Se pune carnea intr-un vas separat. In vasul robotului se pun morcovii fierti si dovlecelul taiat cuburi(crud). Se maruntesc legumele, se adauga peste carne, ouale, boiaua, pesmetul, sare si piper daca mai este nevoie. Se amesteca, se formeaza chiftelute cu mainile umede, se pun in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt. Se lasa sa se odihneasca 15-20 minute. Se dau chiftelutele la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute sau pana sunt rumene desupra. Intre timp se pregateste glazura: se amesteca toate ingredientele, iar cu o pensula se ung chiftelutele coapte. Se mai dau la cuptor pt inca 5 minute. Noi le-am servit cu o garnitura simpla de orez basmati. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute glazurate din carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu piure de mazare