Odată cu apariția în piețe a cartofilor noi, este o adevărată bucurie culinară să-i preparăm și să-i asociem cu acele mâncăruri din carne care ne plac. În general, nu asociez un preparat prăjit cu alt preparat prăjit, dar cartofii noi, prin modul în care sunt pregătiți în bucătărie (mai întâi fierți și apoi prăjiți) se pretează foarte bine la orice tip de mâncare și proces tehnologic culinar.
Se prepară chifteluțele din piept de pui, după rețeta mea de la https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-piept-de-pui-82754.html
Se curăță și se spală cartofii, după care se taie în forma dorită (de preferat în pătrățele, sau cubulețe ceva mai mari, iar dacă sunt mici, pot rămâne întregi) și se fierb în apă cu sare.
Mărarul se curăță, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Când cartofii sunt fierți, se strecoară de apă și se prăjesc la foc mic în tigaia în care s-a încins uleiul. Se servesc calzi, presărați cu mărar tăiat, alături de câteva chifteluțe calde. Se asociază cu o salată de sezon sau cu roșii feliate.
Nu este necesar să mâncați pâine, dacă garnitura este de cartofi.
1
Nu fierbeți cartofii mai mult decât este necesar, ca să nu se strivească.
2
Uleiul trebuie să fie încins în tigaie, atunci când puneți cartofii la prăjit.
3
Aveți grijă să nu ardeți cartofii, ci doar să-i rumeniți frumos, la foc mic.