Chiftelute din piept de pui, cu cartofi noi

de RODIMUR in Pui, 29 Mai 2017 | 4109 vizualizari

 

Odată cu apariția în piețe a cartofilor noi, este o adevărată bucurie culinară să-i preparăm și să-i asociem cu acele mâncăruri din carne care ne plac. În general, nu asociez un preparat prăjit cu alt preparat prăjit, dar cartofii noi, prin modul în care sunt pregătiți în bucătărie (mai întâi fierți și apoi prăjiți) se pretează foarte bine la orice tip de mâncare și proces tehnologic culinar.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru chifteluțe
  • 500 grame piept de pui
  • 1 ou
  • 1 ceapă mare
  • ulei pentru prăjit ceapa
  • ulei pentru prăjit chifteluțele
  • miezul de la două felii de pâine
  • 3-4 linguri de făină albă
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat
  • sare
  • piper
  • făină pentru modelat chifteluțele
  • 1 kg cartofi noi
  • ulei pentru prăjit cartofii
  • 1 legătură de mărar
  • roșii pentru asortare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din piept de pui, cu cartofi noi:

Se prepară chifteluțele din piept de pui, după rețeta mea de la https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-piept-de-pui-82754.html

Se curăță și se spală cartofii, după care se taie în forma dorită (de preferat în pătrățele, sau cubulețe ceva mai mari, iar dacă sunt mici, pot rămâne întregi) și se fierb în apă cu sare.

Mărarul se curăță, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Când cartofii sunt fierți, se strecoară de apă și se prăjesc la foc mic în tigaia în care s-a încins uleiul. Se servesc calzi, presărați cu mărar tăiat, alături de câteva chifteluțe calde. Se asociază cu o salată de sezon sau cu roșii feliate.

Nu este necesar să mâncați pâine, dacă garnitura este de cartofi.

TIPS-URI

1

Nu fierbeți cartofii mai mult decât este necesar, ca să nu se strivească.

2

Uleiul trebuie să fie încins în tigaie, atunci când puneți cartofii la prăjit.

3

Aveți grijă să nu ardeți cartofii, ci doar să-i rumeniți frumos, la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din piept de pui, cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din piept de pui