Aseara am urmarit ''Secrete de bucatar'' pe TV.Paprika,prezenta retea asta de chiftelute de cartof fara faina.Asa ca m-am pus pe treaba ,pentru ca aratau tare bine.
Mai intai pregatim afumatura.Taiem muschiuletul bucatele si impreuna cu bucatelele de costite le asezam in vas termorezistent cu o cana de apa si 25 ml apa. Se introduce vasul la cuptorul preincalzit, se lasa cca 40 minute la foc moderat.
Chftelutele:
Fierbem cartofii in coaja (3 buc), cand sunt fierti se curata de coaja si se lasa la racit. Cand s-au racit se dau pe razatoarea mare si se pun intr-un bol. Separat curatam cartofii cruzi, ii spalam si ii dam pe razatoarea mare. Ii lasam la scurs intr-o sita si punem o greutate deasupra sa se scurga bine de zeama. Cand sunt scursi bine ii amestecam cu cei fierti, potrivim de sare si piper, dupa gustul fiecaruia, apoi spargem 2 oua si omogenizam compozitia. Formam chiftelutele, punem tigaia pe foc sa se incinga, adaugam uleiul si apoi chiftelutele. Cand s-au rumenit pe o parte le intoarcem pe partea cealalta. Le scoatem pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei.
Apoi asezam pe farfurie muschiuletul, costita si chiftelutele.
Sa aveti pofta !
1
ca sa nu oxideze cartoful crud punem un pic de otet si amestecam
2
cand pun cartofii la fiert pun si-un praf de sare in apa