Chiftelute cu susan

de Rahela Velicu in Porc, 22 Aug 2016 | 4156 vizualizari

 

Gustoase si mult mai usor de facut decat cele prajite in ulei, aceste chiftelute la cuptor ne plac foarte mult. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/chiftelute-de-porc-cu-susan-la-cuptor/

 

INGREDIENTE


    • 500 g carne tocata
    • 3 oua
    • 2 cepe
    • 2 cartofi mai mari
    • 2 linguri de bulion
    • sare
    • piper
    • patrunjel
    • susan
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu susan:

Mai intai am pus carnea intr-un castron mare, am adaugat ceapa tocata marunt, bulionul, ouale, sarea , piperul si patrunjelul tocat marunt.

Cartofii i-am dat pe razatoarea mica si apoi i-am stors de zeama. I-am adaugat peste compozitia de carne si am amestecat bine.

Tava am tapetat-o cu hartie de copt. Am format bilute mai mari, le-am pus pe hartia de copt, am presarat deasupra lor susan si le-am dat la cuptorul preincalzit  pana cand se rumenesc, aprox.50-55 de minute.

Le intorcem si pe cealalta parte dupa primele 20-25 de minute. Eu am scos o chiftea pe o farfurie si am taiat-o in doua sa vad daca sunt coapte in interior.

TIPS-URI

1

Puteti presara orice tip de seminte deasupra chiftelutelor.

2

Se pot servi cu sos sau piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu susan" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din carne de porc