Musaca de vinete

de epurasha2bb in Mancaruri de legume, 8 Feb 2011 | 8525 vizualizari

 

imi place la nebunie mancarica asta si cum am vazut la Edith Frincu o pozica cu musaca de vinete absolut delicioasa mi-a venit pofta si am facut si eu !:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 portii:
  • 1 vanata mare
  • 1 ceapa
  • 3 graunti de usturoi
  • 2 bucati lungi de 10 cm de carnat taranesc de porc
  • 3 rosii potrivite
  • 100 g cascaval razuit
  • ulei de masline cu aroma de patrunjel
  • Condimente Kotanyi: cimbru, rozmarin, rasnita piper cu lamaie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete:

Am curatat intai vanata de coaja de tot si apoi am taiat-o felii si unde felia mi s-a parut prea mare am taiat-o pe jumatate. Am picurat un strop din uleiul minunat in tigaia de teflon incinsa si am pus feliile de vanata la calit, presarand peste ele condimentele delicioase Kotanyi. Apoi le-am intors si pe cealalta parte si am repetat operatiunea. Cand au fost destul de rumene am luat feliile si le-am asezat frumos pe fundul unui mic vas de portelan pentru sufleu.

Apoi am trecut la prepararea sosului. Am taiat pe mijloc bucata de carnat de porc si am indepartat pielita , tocand miezul. Miezul l-am pus fara mate la calit in putin ulei. Am tocat ceapa si usturoiul marunt si le-am calit alaturi de carnat, adaugand apoi rosiile maruntite fara coaja si lasand sa scada sosul, spre sfarsit am adaugat si in sos cate un praf din condimentele de mai sus. Apoi am pus cateva linguri de sos de rosii cu carnati peste vinete si iar un strat de vinete apoi iar sos si iar vinete. Peste ultimul strat de vinete am razuit cascavalul si am picurat putin sos de rosii. Am dat la cuptorul incalzit si am lasat pana s-a rumenit bine deasupra. Este foarte gustoasa ca sa nu mai spun cat de frumos arata in soare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai scazuta cu carnati