Chiftele grecesti

de aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2012 | 9133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • 1/2 lingura oregano uscat
  • 1/2 lingura chimion uscat (dar eu nu am pus pentru ca nu imi place)
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • smantana/ iaurt pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele grecesti:

Carnea tocata se amesteca cu ceapa maruntita (eu am dat-o pe razatoare), usturoiul zdrobit, oul, pesmetul, oregano,sare si piper, dupa gust. Se framanta bine toate ingredientele.

Se modeleaza cu mana chiftele rotunde, se trec prin faina si se rumenesc pe toate partile in ulei bine incins. Se scot pe prosoape absorbante si se aseaza pe un platou.

Se servesc garnisite cu smantana in care am adaugat usturoi zdrobit si bucati mici de castravete sau cu iaurt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele grecesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Cristinutsa 1

07.11.2012, 06:18

Reteta din Click pentru femei? Am incercat`o si eu zilele trecute..super! O recomand..

aalliinnaa07 1

07.11.2012, 08:28

da de acolo am luat reteta

aalliinnaa07 1

07.11.2012, 08:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din conopida si brocolli