Drob de miel pentru Pasti

de mamaieelena in Aperitive / Garnituri, 16 Apr 2012 | 6662 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • organe de miel aproape 600 de grame
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 3 legturi de ceapa verde
  • 2 legaturi marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 8 oua pentru legatura si 2 fierte
  • sare
  • piper
  • cimbrisor verde 8-10 fire
  • 5 frunze de busuioc verde
  • Aluatul pentru drob;
  • 1 ou
  • sare
  • 1/2 ceasca de cafea cu apa
  • faina
  • 2 linguri ulei
  • margarina pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel pentru Pasti:

Se pun organele la fiert spalate si taiate in bucati mai mari in apa cu sare. Toate verdeturile se vor spala si scurge bine dupa care se vor taia marunt fiecare si se pun intr-un vas incapator pentru a putea fi amestecate. Cand organele au fost gata fierte se scurg de zeama, se lasa sa se raceasca si apoi se taie si ele cu cutitul marunt si se pun peste verdeturile gata taiate si pun apoi si ouale crude cele 8 bucati, sarea piperul.

Acum pregatim aluatul pentru drob (in lipsa de prapur): intr-un castronel se sparge oul, se pune sarea, apa, uleiul si se pune faina. Se amesteca bine pana se obtine un aluat bun de intins (nu am masurat cantitatea de faina) Am intins aluatul si am pus in tava de cozonac pe care am uns-o cu margarina.

Cele 2 oua fierte care mi s-au crapat cand le-am fiert pentru vopsit, le-am curatat si taiat in doua. Am pus peste aluatul din tava jumatate din cantitatea de drob apoi am asezat jumatatile de ou fiert si peste restul de drob. Am pus deasupra aluatul care a fost un pic mai mare si am pus la cuptorul incins aproximativ 1 ora poate chiar mai mult.

L-am lasat sa se raceasca dar nu definitiv in tava ca sa-l pot scoate sa nu se rupa.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel pentru Pasti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ton