Tot din categoria porcariilor,ca doar e sezonul rece,se apropie Craciunul,asa ca nici jumarile nu pot lipsi,e lege nescrisa....si`s delicioase,cu toate ca cica`s nocive,se pun unde nu trebuie....
Dupa ce s-a terminat tot ritualul,injunghiat,parlit,spalat transat,trecem la treaba ,adica eu,ca tare-mi place .Cred ca am fost macelar intr-o alta viata.Stiu foarte bine teoria si la partea cu parlit,spalat,portionat,inca n-am experimentat de una singura ,dar nu-i tarziu....Ca sa nu mai lungesc vorba,trec la partea mea preferata,adica ragatirea porcului pe categorii...Jumari,ca despre asta-i vorba aici,alta data altceva...
Cu blana de slana pe masa,transam suncile si eliminam surplusul de grasime care va deveni jumara.Taiem slanina in bucatele potrivite,le punem intr-un tuci mare,turnam 1l apa si lasam tuciul pe foc,la foc domol,pana se topeste toata slanina si se formeaza jumarile si untura.Scoatem jumarile intr-o sita,lasam sa se scurga bine,le saram si le servim cu muraturi..delicioase....mai ales daca sunt si impanate cu o tara de carnita..