Chiftele de soia

de Xandrinne in Mancaruri de post, 4 Sep 2011 | 7887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca. 125 g soia fulgi
  • 1-2 cepe
  • 1,5-2 linguri de faina
  • 1 felie mare de paine 
  • 1 catel de usturoi
  • verdeata
  • condiment de legume, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar
  • maioneza de post
  • 7-8 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de soia:

Mai intai am pregatit soia: am dat-o intr-un clocot, cu condimentul de legume, sare si cu 2 catei de usturoi, dupa care am lasat-o la inmuiat. Cateva ore, caci am avut si altele de facut. Apoi am strecurat-o si scurs-o bine de apa.
Apoi am tocat cepele (cele pentru chiftele), le-am calit usor in ulei, dupa care, racorite, le-am dat prin masina de tocat, impreuna cu usturoiul, felia de paine (daca e nevoie mai puneti o jumatate de felie) si verdeata.
Am amestecat compozitia de ceapa cu soia si cu faina.

Am format chiftele, pe care le-am copt in cuptor (pe hartie de copt pensulata cu ulei). Mentionez ca si chiftelutele le-am pensulat cu ulei. Am introdus tava in cuptor; dupa ce s-au rumenit pe o parte le-am intors si le-am mai lasat un pic la copt.

Restul de ceapa am taiat-o julienne si am pus-o la fiert cu 2 cani de apa, 1/2 cana otet, boabe de piper si de mustar, 2 foi de dafin. Dupa un clocot-doua, am oprit focul si am strecurat ceapa. Am amestecat cu maioneza de post si cu chiftelutele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
''Friptura'' de soia