Andra Mihail profită de legumele verii și pregătește niște Chiftele de dovlecei cu feta, absolut delicioase. Aceste chiftele de dovlecei sunt foarte gustoase și se prepară ușor. Combinația cu brânză feta este grozavă și trebuie să le încerci și tu.
Pentru aceste Chiftele de dovlecei cu feta - Rețeta delicioasă și rapidă sunt necesare câteva ingrediente: dovlecel, feta, ouă, mărar, usturoi și iaurt.
Cu se prepara Chiftele de dovlecei cu feta - Rețeta delicioasă și rapidă:
Curăță și rade dovlecelul cu ajutorul unei răzători cu ochiuri mari. Stoarce bine dovlecelul de zeamă lăsată.
Toacă mărunt mărarul spălat și rade cățeii de usturoi pe o răzătoare cu ochiuri mici, apoi adaugă-le peste dovlecelul ras.
Adaugă brânza feta rasă și cele două ouă. Condimentează cu piper și puțină sare pentru că brânză feta este deja sărată.
Amestecă bine compoziția. În cazul în care compoziția este foarte moale, adaugă pesmet astfel astfel încât să capete consistență.
Pregătește o tigaie în care pui ulei de floarea soarelui. Cu ajutorul unei linguri, pune din compoziție în tigaia încinsă și prăjește chiftelele pe ambele părți până se rumenesc frumos.
Separat, toacă mărunt puțin mărar verde și 1-2 căței de usturoi. Adaugă peste iaurt, condimentează cu puțină sare și amestecă bine.
Servește chiftelele de dovlecei alături de sosul delicios de iaurt.
Încearcă și rețeta de Chiftele de dovlecei cu parmezan și susan sau varianta de Dovlecei crocanți, o bunătate.
Îți recomandăm și rețeta de Clătite cu dovlecei.
Poftă bună!