Chiftele

de Tuxedo in Porc, 21 Iul 2013 | 9713 vizualizari

 

Cui nu-i plac chiftelele? Noua ne plac foarte mult, le facem destul de rar dar cand le facem, se duc vazand cu ochii! Mie mi-e cam urat de prajeala dar o data la cateva luni pot sa fac o exceptie :-) .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • o ceapa
  • 1 cartof
  • 2 oua
  • o legatura de marar verde
  • piper si sare
  • 5-6 catei de usturoi (optional)
  • cimbru uscat (cat luam intre degete)
  • boia dulce ( daca va plac mai colorate)
  • un castronel de faina
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele:

Punem carnea intr-un castron  si o asezonam cu sare, piper, marar si cimbru.

Dam cartoful pe razatoarea mica, il stoarcem bine de apa si il punem si pe el in castron apoi batem cele 2 oua si le amestecam in carne.

Ceapa o tocam marunt si o inabusim in 2-3 linguri de ulei pana devine sticloasa apoi o adaugam peste carne.

Omogenizam bine toate ingredientele apoi vom forma bile de carne pe care le dam prin faina (faina am pus-o intr-un castron) apoi le aplatizam intre palme.

Incingem bine uleiul si prajim chiftelele la foc mic pana se rumenesc frumos, dar nu foarte tare!

daca focul va fi tare, ele se vor rumeni foarte repede dar in interior raman crude, de ceea se prajesc la foc mic.

Se servesc calde dsau reci cu mustar sau cu orice garnitura va place!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand le scoatem din tigaie, le punem intai pe un prosop de hartie ca sa absoarba excesul de ulei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

laura_n 1

23.07.2013, 10:27

buuune sa incerci si la cuptor

La Ancuta 1

23.07.2013, 11:04

Si noua ne plac, dar nu-mi place sa le prajesc, asa ca mai nou le fac la cuptor

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 13:23

grozave

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale