Motivul este acelasi, lipsa de "timp" vorba multa saracie la casa omului.Doar atit vreau sa va spun ca imi pare rau ca nu am pus si cite un cubulet de telemea fiindca aveam , nahh. Asta este au iesit super super bune.Din cantitatile folosite am obtinut 36 de chifle.
Se cerne faina intr-un castron apoi se face o adincitura se pune zaharul,sarea si drojdia si cu putina apa calda.
Se face o maia pe care o lasam la crescut 10 minute.Intre timp cirnatul de casa il taiem rondele si il prajim putin apoi il scoatem pe hirtie absorbanta ( pentru surplusul de grasime).
Incepem sa framintam aluatul ca si la paine adaugind apa calda atit cit ne trebuieste catre finalul framintatului adaugam si uleiul mai framintam putin apoi acoperim si lasam sa creasca la loc ferit de curent.
Dupa ce a crescut bine rupem din aluat cite o bila mai mare, o intindem sub forma de dreptunghi si taiem patrate in care asezam bucatele de cabanos si cirnat de casa.,stringem colturile patratului si inchidem bine formind chifle cit putem de rotunde apoi le asezam intr-o tava pe care o pregatim din timp cu hirtie de copt,repetam operatiunea pina terminam aluatul.
Acoperim si mai lasam la crescut 15 min.Dupa care le ungem cu oul pe care l-am batut cu cele 2 linguri de lapte si presaram susan, introducem in cuptorul incins penttu 35-40 minute.Cind sunt bine rumenite le scoatem le acoperim cu un servet de bucatarie un 10 minute
Apoi se pot servi Sa va fie de folos.
1
Un mic dejun foarte bun alaturi de o bucatica de telemea si un iaurt
2
Sunt potrivite si pentru copilasi la pachetelul de scoala
3
Si chiar si la servici
4
Cred si data viitoare am sa incerc caci ar fi o reusita si cu telemea amestecata cu putin marar.