Chifle cu branza si cartofi

de Merisor in Piine, 10 Mar 2015 | 9954 vizualizari

 

Nu pot sa va spun decat ca au iesit niste pufosenii care au disparut imediat din vas, cu toate ca i-am avertizat sa nu le consume prea calde ca s-ar putea sa nu pice bine la stomac . Nu ma asculta nimeni in casa asta.... :))))))

 

INGREDIENTE

Pentru prepararea cartofilor:

  • 2 cartofi medii
  • apa cat sa fie acoperiti
  • 1 lingurita sare
  • 25 gr unt

Pentru aluat:

  • 40 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • piureul de cartofi rezultat
  • 1 lingura smantana
  • 250 ml zeama in care au fiert cartofii
  • 150 gr branza telemea, veche
  • aprox. 700 gr faina

In plus:

  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
  • seminte de susan
  • putin ulei de masline
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu branza si cartofi:

Preparam mai intai un piure obisnuit de cartofi.
Curatam, spalam si portionam cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, plus o lingurita de sare.

Ii lasam sa fiarba pana se faramiteaza, inlaturand pe parcurs spuma care se formeaza deasupra.

Apoi, scurgem bine zeama, adaugam untul si ii pasam bine.

Ii lasam sa se raceasca usor.

Frecam intr-un bol drojdia cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam 250 ml din zeama calduta, in care au fiert cartofii si o mana de faina.

Omogenizam maiaua si o lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Adaugam peste cartofii usor raciti smantana si branza data pe razatoare, apoi maiaua crescuta, amestecam bine totul si incepem sa incorporam treptat faina.

Framantam un aluat, nu prea tare, pe care il lasam la crescut 35-40 de minute, dupa care formam, cu mainile unse cu ulei de masline, niste bile cat mingea de tenis, pe care le asezam intr-o forma termorezistenta.

Le mai lasam la crescut maxim 15 minute, dupa care le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte si presaram susan peste ele.

Coacem chiflele la 180 de grade pentru 40 de minute.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Recomand sa nu se rupa fierbinti pentru ca vor lasa senzatia de necopt la interior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu branza