Pe lângă prepararea rețetelor preferate, în bucătărie îmi place foarte mult să experimentez. Astăzi am reinterpretat puțin rețeta clasică de cheesecake și a ieșit un desert cremos cu o explozie de prospețime.
Am început prin a face "caviarul" de fructe de pădure: am pus pe foc fructele, lăsând câteva pentru decor, împreună cu zahărul și cu 100 ml de apă și am lăsat să fiarbă la foc mic pentru aprox. 10 minute, amestecând frecvent. Când este gata, strecurăm fructele, vom folosi siropul. Între timp, am pus gelatina la hidratat în 50 ml de apă pentru 10 minute, apoi turnăm siropul fierbinte peste gelatină și amestecăm până se dizolvă complet. Apoi turnați într-un dozator de sos.
Pregătim baia de gheață: într-un vas încăpător punem restul de apă, sarea, gheața și într-un bol punem uleiul rece; apoi așezăm bolul în baia de gheață și picurăm câte o picătură de sirop în uleiul rece. Acestea se vor solidifica în contact cu uleiul.
Mai departe combinăm biscuiții mărunțiți cu untul topit și amestecăm bine, apoi punem primul strat de cheesecake în borcan, completând cu câteva fructe. Apoi mixam crema de brânză cu mierea și completăm borcanul. Decorăm cu "caviar" de fructe de pădure.