Cheesecake la Borcan cu Caviar de Fructe de Padure

de BakeUpArtist in Dulciuri, 27 Ian 2017 | 3537 vizualizari

 

Pe lângă prepararea rețetelor preferate, în bucătărie îmi place foarte mult să experimentez. Astăzi am reinterpretat puțin rețeta clasică de cheesecake și a ieșit un desert cremos cu o explozie de prospețime.   

 

INGREDIENTE

  • 200 g fructe de padure congelate
  • 3 linguri de zahar
  • 1 litru apa
  • 10 g gelatina pudra
  • un bol de cuburi de gheata
  • 2 linguri de sare
  • 200 ml ulei rece
  • 200 g biscuiti digestivi maruntiti
  • 50 g unt, topit
  • 250 g crema de branza
  • 2 linguri miere
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake la Borcan cu Caviar de Fructe de Padure:

Am început prin a face "caviarul" de fructe de pădure: am pus pe foc fructele, lăsând câteva pentru decor, împreună cu zahărul și cu 100 ml de apă și am lăsat să fiarbă la foc mic pentru aprox. 10 minute, amestecând frecvent. Când este gata, strecurăm fructele, vom folosi siropul. Între timp, am pus gelatina la hidratat în 50 ml de apă pentru 10 minute, apoi turnăm siropul fierbinte peste gelatină și amestecăm până se dizolvă complet. Apoi turnați într-un dozator de sos. 

Pregătim baia de gheață: într-un vas încăpător punem restul de apă, sarea, gheața și într-un bol punem uleiul rece; apoi așezăm bolul în baia de gheață și picurăm câte o picătură de sirop în uleiul rece. Acestea se vor solidifica în contact cu uleiul.

 Mai departe combinăm biscuiții mărunțiți cu untul topit și amestecăm bine, apoi punem primul strat de cheesecake în borcan, completând cu câteva fructe. Apoi mixam crema de brânză cu mierea și completăm borcanul. Decorăm cu "caviar" de fructe de pădure.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake la Borcan cu Caviar de Fructe de Padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

BakeUpArtist 1

28.01.2017, 11:28

Va multumesc frumos. Acesta este dozatorul de sos la care ma refeream, in genul acesta. Puteti folosi si ceva mic, precum o seringa. http://www.magazin.euroghidhoreca.ro/recipient-flacon-sosuri-200ml?search=recipient%20sosuri

Rahela Velicu 1

01.02.2017, 20:01

hmm, bun!

mihaelar63 1

14.02.2017, 08:01

Delicios si rapid de preparat . M-as incumeta si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini-tarte cu fructe si crema de vanilie