Chec zebra pufos

de cristeena20 in Dulciuri, 23 Mai 2014 | 7716 vizualizari

 

Am preluat reteta lui Motanel si a iesit un chec foarte pufos si aromat. Va recomand aceasta reteta .

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de la lamaie
  • putin suc de lamaie
  • 6 linguri de ulei
  • 2 linguri cacao
  • vanilie
  • optional nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra pufos:

- Separam albusurile de galbenusuri. Nu uitati sa fie ouale la temperatura camerue, sa se bata bine albusul. Albusurile le batem spuma intr-un vas cu putina sare si cand s-a intarit adaugam vanilia si zaharul, continuand sa batem bine, pana devine ca o bezea mai tare. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul cu o lingura de lemn si turnam cate putin din compozitie peste albusuri, amestecand cu o spatula , cu miscari de sus in jos. Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt. Aduagam faina treptat in ploaie , amestecand cu spatula de sus in jos. Impartim compozitia rezultata in doua parti: in una adaugam cacaoa si amestecam bine, sa nu ramana cocoloase. 

- Tava de chec o ungem cu unt si o pudram cu faina (sua folositi hartie de copt) . Puneti cate o lingura de compozitia alba in mijloc, puneti o lingura din compozitia neagra si repetati, avand grija sa fie merue in centru. Astfel checul va avea un aspect zebrat,

- Puteti presara cu nuci mascinate sau doar zdrobite deasupra . eu nu am avut , dar sincer imi palce cu nuca mult.

- Se da la cuptorul incins pt cca 40 min. Testam cu scobitoarea si daca iese curata scoatem. Cand se mai raceste se scoate din tava si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec zebra