Chec in 3 culori

de fr3ya20 in Prajituri, 10 Apr 2014 | 4439 vizualizari

 

Foarte bun si de efect.

 

INGREDIENTE

  • Pentru partea de jos:
  • -5 galbenusuri
  • -3 linguri faina
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri ulei
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -esenta de vanilie
  • -coaja de portocale sau lamaie
  • -cacao
  • Pentru partea de sus:
  • -5 albusuri
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri ulei
  • -4 linguri faina
  • -1/2 lingurita praf de copt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in 3 culori:

Incepem cu partea de jos, se amesteca galbenusurile cu zaharul si se bate bine,se adauga esenta de vanilie si coaja de portocala/lamaie,apoi se pune uleiul si se bate bine. La final se adauga faina (amestecata cu praful de copt) in ploaie.

Pentru partea de sus batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam zaharul putin cate putin pana se face o bezea,apoi se adauga treptat uleiul si la sfarsit faina.

In tava de cozonac tapetata cu hartie de copt(sau unsa cu ulei si tapetata cu faina) se toarna prima compozitie,apoi se cerne un strat de cacao si apoi se toarna si a doua compozitie.

Se poate adauga colorant alimentar (eu am facut unul simplu si unul cu colorant). Se da la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in 3 culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura