Reteta de chec marmorat, simplu si delicios pe care v-am adus-o astazi, este o reteta delicioasa de chec pe care-l stiu de cand eram copil, ni-l facea mama foarte des. Ingrediente simple, accesibile. Trebuie sa-l incercati!
Ingrediente Reteta de chec marmorat, simplu si delicios
Preparare Reteta de chec marmorat, simplu si delicios
Preincalzeste cuptorul la 180 grade. Unge o tava cu ulei si presara faina sau pune hartie pentru copt.
Intr-un bol mare mixeaza bine ouale cu zaharul pana cand compozitia a crescut in volum si s-a deschis la culoare.
Toarna teptat uleiul, amestecand continuu, apoi adauga laptele, esenta si omogenizeaza.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le peste compozitia cu oua, amestecand usor.
Imparte aluatul in 2 parti egale. Intr-una adauga cacaua si omogenizeaza.
Toarna in tava aluatul galben si deasupra pune aluatul cu cacao.
Folosindu-te de o furculita creeaza un model marmorat, prin miscari usoare, fara a amesteca compozitiile.
Coace checul pentru 40-50 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasa checul 5-10 minute in tava, apoi scoate-l pe un gratar si feliaza-l doar dupa ca s-a racit complet.
Sunt sigura ca o sa va placa si acest chec cu iaurt dar si acest aromat chec cu lamaie
Recomand si acest Chec pufos cu cacao