Un desert clasic, aromat și delicios.
Mulțumesc Merișor pentru inspirație https://www.bucataras.ro/retete/desert-chec-cu-mac-si-visine-83379.html
Pentru rețeta de Chec cu vișine și mac, dulce și savuros, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, ulei, vișine, mac.
Cum se prepara acest Chec cu vișine și mac, dulce și savuros
Prima etapă constă în separarea albușurilor de gălbenuș ;) Albușurile într-un vas mărișor, de preferat vasul special pentru mixer, iar gălbenușurile, într-un vas încăpător, deoarece vor fi împrietenite cu uleiul și arome. ;)
Albușurile se bat energic cu sarea, zahărul și zahăr vanilinat, cca. 10 minute până se obține o bezea fermă.
Între timp, gălbenușurile se amestecă cu uleiul și esența de vanilie, până se obține o emulsie stabilă.
Crema obținută se adaugă peste albușurile pufoase, amestecându-se continuu, ușor, până ce se înglobează și se obține o cremă fluidă.
Făina împreună cu praful de copt se cerne peste crema de ouă, apoi se amestecă ușor, până ce se înglobează.
Se adaugă semințele de mac și esențele aromate și se amestecă, până ce se înglobează în aluatul de chec.
Forma de chec, cea mai mare din gospodăria voastră, se tapetează cu foaie de pergament și apoi se toarnă aluatul obținut.
Se presară vișinile scurse de lichid și se pregătește pentru copt.
Checul se pune la copt în cuptorul preîncălzit, la 200 grade, cca. 15 minute, apoi la 175 grade, cca. 30 de minute.
După ce trece testul scobitorii, checul se scoate din cuptor și se lasă la răcit minim 3 ore înainte de savurare.
Se pudrează cu zahăr praf, deși e foarte dulce, data viitoare voi micșora cantitatea de zahăr.
Încearcă și rețeta de Chec cu lămâie, un desert pufos și aromat sau rețeta de Chec economic cu cacao.
Îți recomandăm și rețeta de Chec cu zmeură.
Spor și poftă bună!